Söömingud

49.90 EUR

Mannerheimi pidulik õhtusöök
Troika erimenüü Vladimiri-moodi
Tsaar saltaani pidusöök
Ohvitseride sööming trahteris
Troika Sööming

Mannerheimi pidulik õhtusöök

marssal c.g. mannerheim oli tuntud kui suurte nõudmistega persoon, kes esitas neid ka köögile ja restoranidele, mida ta külastas. tema lauakommetest teati kõikjal ja neist palju ka kõneldi. einestada meeldis talle seltskonnaga ja seda valis ta väga hoolikalt.
gurmaanina meeldis talle valida toitu ja sinna juurde kuuluvat jooki. oma lemmiktoiduks pidas ta suitsutatud põrsast, mis oli täidetud tatraga. ahjupõrsast käis lahti lõikamas peakokk isiklikult. head veinigi ei põlanud mannerheim kunagi ära, vaieldamatuks lemmikuks oli "le cardinal"´i. c.g. mannrheim põimis oma söögitraditsioo-nid nii prantsuse kui vene kööki silmas pidades. kõige rohkem jutte on räägitud marssali kuhjaga napsiklaasist. ühtedel voolas see käisesse, teistel lauale.
kui mõnel tilkus seda toidu hulka taldrikule, võis marssal imestada ja küsida: “kas toitu on vaja viinaga maitsestada või kastet lahjendada või on toidul ehk mõni muu viga?” talle ei tekitanud raskusi mõne pisiõeluse leiutamine. sellest napsiklaasi pindkilest ehk kuhjaga kallamisest liikus mitmesuguseid jutte. üks kindral küsis kord mannerheimilt selle kombe tekkimise kohta. mannerheim rääkis ,et vene armees kui olid manöövrid ja ohvitserid olid riigi toidul, kuulus hommikusöögi juurde üks ja lõunasöögi juurde kaks pitsi viina. kuna riik kõik kinni maksis ,laskis igaüks oma klaasi nii täis valada kui võimalik. söögialust võttis ta alati, vahel isegi rohkem kui ühe pitsi, mis vene kommete kohaselt on igati õigustatud.

c.g.mannerheimi piduliku õhtusöögi menüü

eelroad: 


Kanasalat «Olivje“
Soolakurgid mee ja hapukoorega. Kolme sorti pekk leivakestega
Keedetud loomakeel "Burenka". Lõhe tartar kalamarja ja pannkookidega
Vürtsikas heeringafilee värskete ürtide, sibula ja musta leivaga
Juustuvaagen roheliste oliivide ja pohlamoosiga
Kanatiivad veini kastmes
Vareenikud kartuli-, praetud sibula- ja hapukoorega
Väikesed lihapirukad

Pearoad: 

Ahjupõrsas. Küpsetatud kahte sorti kala ning hautatud koores köögiviljadega

Lisandid: Ahjukartulid 

dessert:

šampanjabool maasikatega 
kuuma šokolaadikastmega üle kallatud koorejäätis 
kohvi koore ja suhkruga 

ühe peolise hind 49,90 eur

Jookidest kuulub hinda kohvi või tee ja jäävesi peolauad alates 12-st inimesest

Tellimusi võetakse vastu hiljemalt seitse tööpäeva enne külastamist (50% ettemaksuga), viimane aeg muutmiseks on kaks tööpäeva enne külastamist

Raekoja plats 15,
TALLINN, EESTI

+372 5 333 8 555

restoran@troika.ee
© Copyright 2019 - by Troika 
Peetri Grupp OÜ 
Reg 11692283 KMKR EE101307806
envelope-omap-markerphonefacebookinstagramtripadvisor