JÕULUSÖÖMING

 Tervitab TROIKA oma külalisi vana vene

traditsiooni moodi leiva ja soolaga.

Tervitusjoogiks - mädarõika nastoika (Hrenovuhha).

Suurtele seltskondadele on laual juba

kuumad käsitsi valmistatud pelmeenid puljongiga.

 Kui hea!

Suupisteks-

ASSORTII valik meie aidast (marineeritud tomatid ja patissonid, soolakurgid mee- ja hapukoorega,marineeritud metsaseened ja hapukapsas )

Õhtu alles algab aga suupisted ei lõpe

Laual on-

Kalavalik (õrnsoolatud lõhe ja siig, vürtsikilu filee ja õrnsoolaheeringas, forelli mari)

Rikkalik lihavalik

 Pealinna salat vana-vene köögi retsepti järgi.

 Aga pirukad? Jah, vene pirukas kartuli ja metsaseentega - «Kuljebjaka»

Pearoogadena kantakse lauale:

Küpsetatud madalal temperatuuril järveforell täidetud köögiviljadega

Õrn vasikaliha hautatud 12 tundi pardi rasvas

Lisandiks pearoogade kõrvale pakume ahjus küpsetatud kuldpruun kartul ja tatrapuder praetud peekoni ja sibulaga.

 Muusika saatel ja meeldivas seltskonnas möödub aeg kiiresti

 Aga magustoit?

 Desserdiks – klassikaline “Napoleoni” kook

 Ühe peolise hind 57,90€

 Jookidest kuulub hinda kohvi või tee ja jäävesi.

Peolauad alates 10-st inimesest

Tellimusi võetakse vastu hiljemalt neli tööpäeva enne külastamist (50% ettemaksuga), viimane aeg muutmiseks on kaks tööpäeva enne külastamist


OHVITSERIDE SÖÖMING TRAHTERIS (SISALDAB TASUTA VEINI)

Tsaari-Venemaa pidude lahutamatuks osaks olid alati külluslikud joomingud. Külaliste oimetuksjootmine viidi lausa ametlikult sisse tsaar Peeter I poolt. Peeter, kes oli selle aja kohta hiiglasekasvu mees, ei paistnud isegi alkoholi tarbides silma tagasihoidlikkusega. Raske on hinnata esimese Vene imperaatori maitset – eelistatud ei olnud ükski jookidest. Enda Euroopa-reiside ajal jõi ta hea meelega Burgundia, Moseli ja Reini veine, Inglismaal ja Hollandis aga õlut. Laevadega seilates rüüpas ta koos madrustega meeleldi rummi ja madeirat, armeerännakutel aga rahuldus sõdurite ja ohvitseride viina- või õlleportsjonist. Saades Venemaa ainuvalitsejaks, tõstis Peeter tihti tervisepokaali veiniga, kuid käskis peo edenedes tihti valada sinna ka viina. Lasta teha sama ka külaliste pokaalidega oli tsaari üheks armastatumaks peolauanaljaks.
Külalisi ootavad laual külmad ja soojad suupisted:
Soolakurgid mee ja hapukoorega
Mugulsibula ja terava vene sinepiga marineeritud heeringas
Käsitsivalmistatud pelmeenid puljongiga
Juustuga üleküpsetatud lillkapsas metsaseentega
Rikkalik lihavalik
Kanasalat „Olivje“
Juustutaldrikul erinevad vürtsikad juustud

Pearoogadena kantakse lauale:
Ahjus küpsetatud seakaelakarbonaad “Buženina” sinepimarinaadis.
Tsaari stiilis grillitud tuur
Lisanditeks pearoogadele kuldpruunid küpsekartulid ja köögiviljadega riisivorm
Rikkaliku söömaaja lõpetavad barankad, präänikud ja kommid, mille juurde pakutakse vene teed mee ja keedisega
Õhtusöögi alguses serveeritakse veini
Sööming sisaldab veini ja jäävett

Ühe peolise hind 52,90€

 

Jookidest kuulub hinda kohvi või tee ja jäävesi

Tasuta veini serveeritakse 2 tunni jooksul alates söömingu algusest

Peolauad alates 10-st inimesest. Ohvitseride pidu saab broneerida pühapäevast neljapäevani.

Tellimusi võetakse vastu hiljemalt neli tööpäeva enne külastamist (50% ettemaksuga), viimane aeg muutmiseks on kaks tööpäeva enne külastamist


MANNERHEIMI PIDULIK ÕHTUSÖÖK

Marssal C.G. Mannerheim oli tuntud kui suurte nõudmistega persoon, kes esitas neid ka köögile ja restoranidele, mida ta külastas. Tema lauakommetest teati kõikjal ja neist kõneldi palju. Einestada meeldis talle seltskonnaga ja seda valis ta väga hoolikalt. Gurmaanina meeldis talle valida toitu ja sinna juurde kuuluvat jooki. Oma lemmiktoiduks pidas ta suitsutatud põrsast, mis oli täidetud tatraga. Ahjupõrsast käis lahti lõikamas peakokk isiklikult. Head veinigi ei põlanud Mannerheim kunagi ära, vaieldamatuks lemmikuks oli "Le Cardinal". C.G Mannrheim põimis oma söögitraditsioonid nii prantsuse kui vene kööki silmas pidades. Kõige rohkem jutte on räägitud marssali kuhjaga napsiklaasist. Ühtedel voolas see käisesse, teistel lauale.Kui mõnel tilkus seda toidu hulka taldrikule, võis Marssal imestada ja küsida: “kas toitu on vaja viinaga maitsestada või kastet lahjendada või on toidul ehk mõni muu viga?” Talle ei tekitanud raskusi mõne pisiõeluse leiutamine. Sellest napsiklaasi pindkilest ehk kuhjaga kallamisest liikus mitmesuguseid jutte. Üks kindral küsis kord Mannerheimilt selle kombe tekkimise kohta. Mannerheim rääkis ,et vene armees kui olid manöövrid ja ohvitserid olid riigi toidul, kuulus hommikusöögi juurde üks ja lõunasöögi juurde kaks pitsi viina. Kuna riik kõik kinni maksis ,laskis igaüks oma klaasi nii täis valada kui võimalik. Söögialust võttis ta alati, vahel isegi rohkem kui ühe pitsi, mis vene kommete kohaselt on igati õigustatud.

C.G.Mannerheimi piduliku õhtusöögi menüü

Eelroad:
Kanasalat «Olivje“

Soolakurgid mee ja hapukoorega. Kolme sorti pekk leivakestega

Keedetud loomakeel "Burenka". Lõhe tartar kalamarja ja pannkookidega

Vürtsikas heeringafilee värskete ürtide, sibula ja musta leivaga

Juustuvaagen roheliste oliivide ja pohlamoosiga

Kanatiivad veini kastmes

Vareenikud kartuli-, praetud sibula- ja hapukoorega

 

Pearoad:
Ahjupõrsas.  Küpsetatud kahte sorti kala ning hautatud koores köögiviljadega

Lisandid:
Ahjukartulid
Dessert:

Šampanjabool maasikatega

Vanilje jäätis šokolaadikastmega
Kohvi koore ja suhkruga

 

Ühe peolise hind 62.90 eur

Jookidest kuulub hinda kohvi või tee ja jäävesi. Peolauad alates 12-st inimesest

Tellimusi võetakse vastu hiljemalt seitse tööpäeva enne külastamist (50% ettemaksuga), viimane aeg muutmiseks on kaks tööpäeva enne külastamist